Proces optimalisatie

Intelligente organisaties zijn continu bezig met het optimaliseren van processen. Alleen op die manier kan een organisatie haar klanten de beste oplossing bieden tegen minimale kosten. Optimum Logistiek heeft veel kennis en ervaring met het optimaliseren van (warehouse) processen binnen de industrie, groothandel, (logistieke) dienstverlening en retail.

Logistieke (IT) oplossingen

Er zijn veel warehouse management oplossingen en leveranciers op de markt maar welke past nu het beste bij de uitdagingen van uw organisatie? Optimum Logistiek helpt u met haar kennis en ervaring bij de doelgerichte selectie, implementatie en optimalisatie van: Warehouse Management Systemen (WMS), Logistieke Executie Systemen (LES), Orderpick systemen (RF scanning, Voice, Light, Glass, of RFID), Supply Chain Software en maatwerk oplossingen.

Business Intelligence

Veel organisaties hebben waardevolle data in huis, zonder zich daar bewust van te zijn. Hier liggen grote kansen voor het optimaal aansturen en continu optimaliseren van uw organisatie. Denk hierbij aan het verlagen van de voorraden, het verhogen van de productiviteit en het verkorten van doorlooptijden. Wat zijn echter de belangrijkste variabelen voor uw organisatie en hoe kan u deze data effectief inzetten? Wij kunnen u helpen bij het ontwerp om deze inzichten beschikbaar te maken in de gewenste vorm (KPI dashboard / rapportages / etc.) of het analyseren van data voor een specifiek vraagstuk.

Material handling

Mede door de consolidatie van een aantal leveranciers zijn de laatste jaren veel innovatieve oplossingen op de markt gekomen in de wereld van Material Handling. Zoekt u een geschikte partner voor uw intern-transportvloot of een oplossing voor een specifieke uitdaging? Optimum Logistiek is bekend met de ontwikkelingen op dit gebied en heeft de beschikking over een uitgebreid netwerk met expertise van intern transport, opslagmethodieken en overige warehouse inrichting. Daarnaast kunnen wij u ontzorgen bij de coördinatie van een aanbestedingstraject.

Business development

Ontbreekt het u aan tijd, of heeft u de juiste expertise niet in huis om gedegen onderzoek te doen naar het uitbreiden van uw dienstverlening of het uitbesteden van uw logistieke operatie? Wij hebben ervaring in het uitvoeren van dergelijke onderzoeken van advies tot en met de praktische realisatie. Zo hebben we tal van tender- / uitbestedingstrajecten mogen begeleiden en velen daarvan succesvol geïntegreerd in de operatie van de logistiek dienstverlener.

Top 10 meest gelezen artikel op Logistiek.nl

Gaaf om te lezen dat mijn expertartikel ‘WMS-data omzetten naar bruikbare info vereist focus en investering’ op&nbs...

Lees meer

We zijn live met de 'StemWijzer' voor WMS selectie!

Nu te lezen op Logistiek.nl een expert artikel over WMS selectie met diverse tips en tricks. Een mooie aanvulling op ...

Lees meer
Meer nieuws
M. Knol, CFO

"Martijn is een professionele projectmanager en waardig sparringpartner op het gebied van warehousing. Binnen zijn team weet..."

M. Knol, CFO
G. Mulder, Business Unit Manager Warehouse and Logistics

"Martijn was voor mij de ideale projectmanager, waardoor ik mij kon focussen op de dagelijkse business."

G. Mulder, Business Unit Manager Warehouse and Logistics